Izrada programa

Da bi se nešto izvezlo koncem prema nekakvom crtežu, bilo na papiru, bilo u digitalnom obliku, potrebno je prema tom crtežu izraditi program za vezenje kojeg stroj razumije.

Izrada programa (digitalizacija) je stoga prva faza u procesu stvaranja vezenog motiva i njoj se pridaje izuzetno velika pažnja, jer ako je program izrađen loše, ni najbolji strojevi za vez niti najbolji radnici neće moći postići dobar izgled izvezenog motiva.

Izradu radimo na temelju Vaših crteža na papiru, posjetnicama, memorandumima i slično ili crteža u digitalnom obliku nekog od PC grafičkih formata kao što su CDR, AI, EPS, JPG, BMP, TIF itd.

Definitivno najkvalitetnije slike koje nam možete poslati su vektorske slike (AI, CDR, EPS, itd.). Za izradu programa koristimo sistem Tajima DG/ML by Pulse koji je prema svjetskim kriterijima među najboljima na tržištu.

Programe isporučujemo


programe možete dobiti u svim popularnijim digitalnim formatima

E-mailom u DST/TBF (Tajima) formatu, DSB (Barudan) formatu, PES/PEC (Brother/Bernina/Babylock) formatu, HUS (Husqvarna) formatu, PCM/PCS (Pfaff) formatu, XXX (Compucon/Singer) formatu, EXP (Melco) formatu i PSF (Pulse) formatu. Defaultni format u kojem isporučujemo programe je Tajima DST.

na Vašim USB memory stickovima, ili memorijakim karticama

Upute vezane za formate slika


Molim Vas da obratite pozornost na dane upute

ako donosite ili šaljete e-mailom sliku u PC vektorskom formatu (AI, CDR, EPS, itd.), vodite računa da slika bude pretvorena u krivulje.
Vektorski formati su najkvalitetniji.

ako donosite ili šaljete e-mailom sliku u PC bitmap formatu (TIF, BMP, JPG itd.), vodite računa da slika ne bude po većoj osi manja od 1.000 piksela (za slanje e-mailom prikladan je nekomprimirani JPG format)

ako je slika na papiru, vodite računa da je otisak čim kvalitetniji. Prema faxovima ne radimo programe. Isto tako, prema rukom crtanim slikama ne radimo programe, osim ako je to željeni izgled motiv

molimo da bez obzira u kakvom obliku slika dolazi naglasite kojih dimenzija želite da motiv bude i koji se elementi slike trebaju vesti

konzultirajte se s našim osobljem u vezi tehničke izvedivosti motiva i preporučenih dimenzija jer u vezu nisu svi zamislivi elementi motiva u svim dimenzijama izvedivi.

Vodite računa da igla i konac nisu laser i papir ili slika na ekranu kompjutera i da ono što Vama na ekranu izgleda prekrasno u vezu možda na željene dimenzije neće biti izvedivo.

Obavljamo i konverzije između raznih formata strojeva.
Programe izrađujemo isključivo za robu koja će se vesti u neovezu.

Besplatni preglednik programa možete skinuti klikom ovdje.