DTG digitalni tisak


DTG digitalni tisak


DTG (direktno na odjeću) digitalni tisak je usluga koju Neovez pruža svojim klijentima

Što je točno DTG digitalni tisak?

Za razliku od sitotiska, kod kojeg se motiv aplicira na svilu napetu na drveni okvir (tzv. sito) ili digitalnog termo-tiska, kod kojeg se motiv aplicira na specijalne folije pa onda pomoću termo preše prenosi na artikl, DTG digitalni tisak nova je tehnologija koja motiv, kako joj i samo ime govori, aplicira direktno na artikl.

Digitalni tisak se ispisuje pomoću specijalnog printera direktno na tekstil a boja se upija u strukturu tkanine. Korištenje vrhunskih UltraChrome DT boja na bazi vode, te sami način na koji se tisak obavlja, za rezultat imaju na dodir bitno mekšu i podatniju otisnutu površinu nego što je to slučaj kod nekih drugih tehnika tiska. Vrhunske boje također jamče dugotrajnost i postojanost tiskanog motiva.

Na što tiskamo?


DTG digitalni tisak se može raditi na pamučne tkanine (100% pamuk ili mješavine pamuk-poliester s većim udjelom pamuka) kao što su majice (t-shirt, sweat, polo), košulje, pregače, kuhinjske krpe, platnene vrećice,platneni ruksaci i razni drugi tekstilni artikli.

digitalni tisak na majice

Tehničke karakteristike


Koje su tehničke prednosti i kako pripremiti vaše fileove za DTG digitalni tisak

U DTG digitalnom tisku ograničenja u smislu minimalne količine, broja boja i gradientalnih prijelaza boja nema.

Maksimalna veličina motiva za tisak je 356 x 406 mm.

Ako šaljete slike motiva koje biste željeli da isprintamo na Vaše artikle, prihvatljivi formati slika su: vektorske slike (AI, CDR, EPS, SVG), priprema za tisak u PDF-u, PNG, JPG koji ima u izvornom obliku minimalno rezoluciju od poželjno 300 dpi.

Primjena


Kako uz malo mašte dobiti najviše iz DTG tiska

Zbog proizvodnog procesa koji ne zahtijeva skupu i dugotrajnu pripremu, DTG digitalni tisak idealno je rješenje za personalizirane, unikatne poklone, motive s puno boja, motive s gradijentnim prijelazima, kao i za manje količine za potrebe Vaše tvrtke.

Želite članu obitelji pokloniti majicu s fotografijom kućnog ljubimca? Prijateljici otisnuti neki fora natpis kao poklon za svadbu? Uz logotip tvrtke, na majice zaposlenika napisati ime/prezime i na taj način im personalizirati radnu odjeću?

Nema problema – napišite nam svoje želje i uz pomoć DTG digitalnog tiska realizirat ćemo Vaše ideje brzo i povoljno.

digitalni tisak na majice

Održavanje DTG digitalno tiskane robe

Na što paziti


Pravilnim održavanjem možete dramatično produžiti rok trajanja vaših artikala

Strojno prati na 40° C

Robu okrenuti naopako da se izbjegne oštećivanje otisnute površine trenjem o druge artikle u perilici

Ne peglati direktno preko otisnutog motiva

Ne sušiti u sušilici

Zimski godišnji odmor 2022.

Do 16.1. smo na kolektivnom godišnjem odmoru. Webshop radi ali sve narudžbe iz webshopa pristigle u navedenom periodu će ići u izradu od 17.1. Zvuči tužno? Ne da Vam se čekati? Kako Vam zvuči 10% popusta na sve što naručite u tom periodu? Iskoristite priliku i uz popust kod ZIMA2021 prilikom odlaska na naplatu ostvarite popust.

Godišnji odmor 2021.

Do 15.8. smo na kolektivnom godišnjem odmoru. Webshop radi ali sve narudžbe iz webshopa pristigle u navedenom periodu će ići u izradu od 16.8. Zvuči tužno? Ne da Vam se čekati? Kako Vam zvuči 10% popusta na sve što naručite u tom periodu? Iskoristite priliku i uz popust kod LJETO2021 prilikom odlaska na naplatu ostvarite popust.