DTG/DTF digitalni tisak


DTG/DTF digitalni tisak


DTG (direktno na odjeću) digitalni tisak je usluga koju Neovez pruža svojim klijentima već nekoliko godina. DTF je nova tehnika tiska koju smo implementirali.

Što su točno DTG/DTF digitalni tisak?

Za razliku od sitotiska, kod kojeg se motiv aplicira na svilu napetu na drveni okvir (tzv. sito) DTG digitalni tisak nova je tehnologija koja motiv, kako joj i samo ime govori, aplicira direktno na artikl. DTG digitalni tisak može se aplicirati na pamučne tkanine ili mješavine pamuk-poliester s većim udjelom pamuka, a prilikom izrade boja se djelomično upija u strukturu same tkanine pa je otisak na opip puno mekši i ugodniji za nošenje od otisaka napravljenih nekim drugim tehnikama.

DTF digitalni tisak izrađuje se na način da se motiv prvo aplicira na specijalne folije pa onda pomoću termo preše prenosi na artikl. Zbog ovakvog načina izrade isti se, osim na pamuk i mješavine pamuk-poliester, može aplicirati na gotovo sve vrste tkanina i materijala: polyester (dresovi, majice, torbe), softshell, jeans, skaj, koža (novčanici, rokovnici, torbe), drvo itd.

Na što tiskamo?


DTG digitalni tisak se može raditi na pamučne tkanine (100% pamuk ili mješavine pamuk-poliester s većim udjelom pamuka) kao što su majice (t-shirt, sweat, polo), košulje, pregače, kuhinjske krpe, platnene vrećice, platneni ruksaci i razni drugi tekstilni artikli. DTF digitalni tisak se osim na pamučnim koristi i na artiklima od 100% poliestera kao što su npr. softshell jakne i ostale nepromočive jakne, torbe, etuie, futrole itd.

digitalni tisak na majice

Tehničke karakteristike


Koje su tehničke prednosti i kako pripremiti vaše fileove za DTG/DTF digitalni tisak

U DTG/DTF digitalnom tisku ograničenja u smislu minimalne količine, broja boja i gradientalnih prijelaza boja nema.

Maksimalna veličina motiva za DTG tisak je 406 x 508 mm.
Maksimalna veličina motiva za DTF tisak je 330 x 508 mm.

Ako šaljete slike motiva koje biste željeli da isprintamo na Vaše artikle, prihvatljivi formati slika su: vektorske slike (AI, CDR, EPS, SVG), priprema za tisak u PDF-u, PNG, JPG koji ima u izvornom obliku minimalno rezoluciju od poželjno 300 dpi, RGB kolor paleti.

Primjena


Kako uz malo mašte dobiti najviše iz DTG/DTF tiska

Zbog proizvodnog procesa koji ne zahtijeva skupu i dugotrajnu pripremu, DTG/DTF digitalni tisak idealno je rješenje za personalizirane, unikatne poklone, motive s puno boja, motive s gradijentnim prijelazima, kao i za manje količine za potrebe Vaše tvrtke.

Želite članu obitelji pokloniti majicu s fotografijom kućnog ljubimca? Prijateljici otisnuti neki fora natpis kao poklon za svadbu? Uz logotip tvrtke, na majice zaposlenika napisati ime/prezime i na taj način im personalizirati radnu odjeću?

Nema problema – napišite nam svoje želje i uz pomoć DTG/DTF digitalnog tiska realizirat ćemo Vaše ideje brzo i povoljno.

digitalni tisak na majice

Održavanje DTG/DTF digitalno tiskane robe

Na što paziti


Pravilnim održavanjem možete dramatično produžiti rok trajanja vaših artikala

Strojno prati na 40° C

Robu okrenuti naopako da se izbjegne oštećivanje otisnute površine trenjem o druge artikle u perilici

Ne peglati direktno preko otisnutog motiva

Ne sušiti u sušilici