Sublimacijski digitalni tisak


Sublimacijski digitalni tisak


Sublimacijski digitalni tisak je još jedna tehnika koju smo implementirali da bi proširili paletu proizvoda koje možemo tiskati

Što je sublimacijski digitalni tisak?

Sublimacijski digitalni tisak je vrsta ink-jet tiska koja se koristi na način da se željeni motiv otisne na poseban papir i potom prenese na željeni artikl pomoću preše i visoke temperature. Boja s papira se pod temperaturom spaja s molekulama artikla na koji se tiska. Artikli su najčešće poliesterski materijali ili metalne, keramičke i staklene šalice/boce koje imaju polimerski premaz a koji je nanešen u svrhu mogućnosti sublimacijskog digitalnog tiska na njih. Boje su vibrantne i postojane i otporne na sve vrste pranja.

Tehničke karakteristike


Koje su tehničke prednosti i kako pripremiti vaše fileove za sublimacijski digitalni tisak

U sublimacijskom digitalnom tisku ograničenja u smislu minimalne količine, broja boja i gradientalnih prijelaza boja nema, no obzirom da bijela sublimacijska tinta ne postoji boja podloge na koju se sublimacija primjenjuje je isključivo bijela ili prozirna ako nema bijelih elemenata u samom dizajnu.

Maksimalna veličina motiva za sublimacijski digitalni tisak je 210 x 297 mm.

Ako šaljete slike motiva koje biste željeli da isprintamo na Vaše artikle, prihvatljivi formati slika su: vektorske slike (AI, CDR, EPS, SVG), priprema za tisak u PDF-u, PNG, JPG koji ima u izvornom obliku minimalno rezoluciju od poželjno 300 dpi, RGB kolor paleti.

Primjena


Kako uz malo mašte dobiti najviše iz sublimacijskog tiska

Zbog proizvodnog procesa koji ne zahtijeva skupu i dugotrajnu pripremu, sublimacijski digitalni tisak idealno je rješenje za personalizirane, unikatne poklone, motive s puno boja, motive s gradijentnim prijelazima, kao i za manje količine za potrebe Vaše tvrtke.

Želite članu obitelji pokloniti šalicu s fotografijom kućnog ljubimca? Prijateljici otisnuti neki fora natpis kao poklon za svadbu? Uz logotip tvrtke, na šalice zaposlenika napisati ime/prezime ili na taj način im personalizirati podlogu za miša?

Nema problema – napišite nam svoje želje i uz pomoć sublimacijskog digitalnog tiska realizirat ćemo Vaše ideje brzo i povoljno.

Održavanje


Šalice tiskane sublimacijskim digitalnim tiskom mogu se prati i ručno, i u perilicama suđa bez ikakvih ograničenja. Također, otporne su i na korištenje u mikrovalnim pećnicama.